Basına ve Kamuoyuna Duyrulur

            Kamu çalışanları ve kamudan emekliler  6. Dönem Toplu Sözleşmesinde, masada hakkını savunmayan yetkili ama etkisiz sendikanın basiretsizliğinden, iş bilmemezliğinden dolayı kayıplarla çıkmış, aldıkları ücretler daima enflasyon altında kalarak açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir. Kamu çalışanları 2022 - 2023 yıllarında maaşlarda yapılacak artırım noktasında yüksek enflasyon ve temel gıdadaki fahiş fiyatlar ortadayken komik rakamlarla mağdur edilmiş ve yetkisiz sendika tarafından  adaletsizliğe imza atılmıştır. En büyük kazanım olan ücretlerdeki artıştan mağdur edilip, açlık sınırına mahkum bırakılan kamu çalışanları bir yenilgiyi de örgütlenme özgürlüğünü engelleyen, sendikal tekelleşmenin önünü açan %1 dayatmasıyla almaktadır. Kendi hakları noktasında, fikrince, özgürce sendika üyesi olma hakkı yetkisiz sendika tarafından gasp edilmek istenilmektedir.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak Kamu Sendikalar Platformu ve Kamu Konfederasyonları Platformu ile birlikte yetkili ancak etkisiz konfederasyonunun “satış sözleşmesine ve yüzde 1’lik baraj hukuksuzluğuna” karşı 17.10.2021 Pazar günü Saat 11.00’de Ankara Anadolu Meydanı’nda yapılacak mitinge katılma kararı aldık.

Kamu Çalışanlarının alım gücünü artırmayan, sahadaki gerçek enflasyon altında ezdiren, kayıplarımızın karşılanmadığı ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engele karşı  tüm üyelerimizle Anadolu Meydanı’nda olacağız. Bizlerle birlikte olmak isteyen tüm kamu çalışanlarını, kamu emeklilerini, sivil toplum örgütlerini, siyasi partilerini, yüreğinden adalet olan tüm halkımızı 17.10.2021 Pazar günü Saat 11.00’de Ankara Anadolu Meydanı’nda toplanmaya ve birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

Eğitimde-Birlik-SEN

Yönetim Kurulu

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"