Bu Zammı Kabul Etmek Mümkün Değil

2022 yılı için memur ve emekli maaşlarına yıllık enflasyon farkı yüzde 36.08 olarak açıklanması ve 2021 – 2022 arasında fark olarak belirlenen %23 oranını üzerine Toplu Sözleşmeden doğan %5’lik dilime hükümet tarafından %2,5 ekleme yapılarak %30,5 oranında Ocak ayında zam yapılacaktır.
Yapılan yıllık zam neredeyse aylık enflasyon oranı kadar ve dolayısıyla yok hükmünde. Bu şartlar altında memur enflasyona yenik düşmüş alım gücü iyiden iyiye azalmıştır Allah memurumuza, emeklimize yardım etsin demek herhalde en doğru ifade olacaktır. Memur SEN ve Kamu SEN Cumhurbaşkanı ile geçtiğimiz ay görüşme yaptıktan sonra kendilerine teşekkürler ederken sanırım %2,5 lik fark için mi? teşekkür etmişlerdir. Toplu Sözleşme sonrası memnuniyetlerini ifade eden Memur SEN Genel Başkanı Ali Yalçın yetkili sendika olmanın gücünü hiçbir zaman kullanamamıştır.

 

Artık kamu çalışanlarının bir karar vermesi gerekmektedir. Haklarını savunmayan sarı sendikacılıkta kalmaya devam mı edecekler yoksa hakları için mücadele eden siyasetin arka bahçesi olmayan bizler gibi sendikada hak arama, mücadele etmenin yoluna mı gidecekler.

Sözde memur için kurulan toplu sözleşme masasında memurun hakları savunulması gerekirken 6 dönemdir kazanım elde edemeyen ve hükümetin direktiflerini uygulayan, tepkisini ortaya koyamayan bir sendika üye sayısı ne olursa olsun biz memurları ve memur emeklilerini temsil etme yeteneğine haiz değildir.

Onlar belki kendilerine verilen rol icabı vitrinlerde figüranlık yapsalar da biz milyonların hakkı için susmayacağız. Bizim verilmiş bir sözümüz ve inanmış bir yüreğimiz var. Hak ve hakikati ifade etmeyen dilde, yürekte insanın taşıdığı bedene zül gelir. Hükümetin acilen memura seyyanen 1000 TL ek zam yapması veya %30,5 yerine  %41 oranında zam yapmasını talep ediyoruz. Aynı zamanda memurdan alınan Gelir Vergisinin %15 olarak sabitlenmesini talep etmekteyiz. Çünkü bir taraftan memura derecen arttıkça maaşın artacak derken, bir taraftan ’da sen fazla gelir elde ettin %20, %27 gelir vergisi öde demek haksızlıktır. Hiçbir kuyumcu bu kadar vergi vermezken 1/4  olmuş devlet memuru doktor, öğretmen, mühendis vb. meslek gurupları mayıs ayında %20’lik dilime eylül ayında da %27’lik vergi dilimine girmektedir. Böylelikle temmuz ayında verilen artıştan memur yararlanamamaktadır. Hükümetin acilen vergi dilimindeki bu çarpıklıktan vazgeçmesi ve vergi diliminin %15 olarak sabitlemesi talep ediyoruz. Memur kazancını esnafla paylaşan bir zümredir. Memurun alım gücünün artması demek her bir esnafımızın yüzünün gülmesi demektir. Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak hükümete taleplerimiz tek tek ilettik ve halen iletiyoruz. Memur bu artıştan hiç memnun olmadığı gibi mutluda değildir. Ailesinin taleplerini karşılayamayan bir babanın mutlu olması söz konusu olamayacağı gibi mutsuzluğunun tepkisini’de seçimlerde gösterecektir.

Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

 

Eğitimde-Birlik-SEN

Genel Başkanı

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"