Engelli Vatandaşlarımızın Ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen engelli vatandaşlarımızın ve devlet korumasından yararlanmış gençlerimizin kamu kurumlarına yerleştirilmesi törenine Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikamız Genel Başkanı Cihan DEMİRKOL katılmışlardır. Kamu’ya yerleştirmesi yapılan engelli vatandaşlarımızın ve devlet korumasından yararlanmış gençlerimizin mutluluklarına ortak olmuşlardır. Kura çekimleri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından gerçekleştirilmiştir.

Cumhurbaşkanımız, törende yaptığı konuşmada, 1304 engelli vatandaşı kamuda işe yerleştirdiklerini, devlet korumasında yetişen gençlerden 2002'den bugüne kadar kamuya yerleştirilenlerin sayısının 29 bine ulaştığını bildirmişlerdir.  Sayın Cumhurbaşkanımız Ülkemizdeki engelli memur sayısının önceki döneme göre yaklaşık 10 kat artışla 56 bin 500 kişiye ulaştığını ifade etmişlerdir.

Kurumlarında engelli personel ve devlet korumasından yararlanarak görev yapan çalışanlarına ilgili kurum yöneticilerinin bir ağabeylik yaparak 657 sayılı devlet memurları kanunun iyi anlatılması ve onlara iyi rehberlik yapılması gerekmektedir. Hayatın zorluklarını yaşamış insanlara kurum amirlerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için imtiyaz değil sadece onlara değer vererek yöneticilik yapmaları değerli kardeşlerimizin görevlerini severek yapmasına vesile olacaktır. Her platformda olduğu gibi Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak sonuna kadar engelli personellerimizin ve devlet korumasından yararlanarak kamuda istihdam edilen kardeşlerimizin her zaman olduğu gibi yanlarında olacağız.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak 09/01/2019 tarihinde kamuya ataması yapılan engelli vatandaşlarımızın ve devlet korumasından yararlanmış gençlerimizin görevlerinde üstün başarılar dileriz.

 

EĞİTİMDE-BİRLİK-SEN

Yönetim Kurulu

 

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"