Gün Vefa Günü

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak 2018 yılında çıktığımız yolda ülkemizin ve yurttaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı ifade etmiştik. Dünyada salgın olarak yayılan Covid-19’un ülkemizde de birçok insanımızın hastalanmasına ve vefat etmesine sebep olmuştur. Salgın nedeniyle tedavi gören hastalarımıza Allah’tan acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyor, kederli ailelerine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz  ederiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan ‘’Biz Bize Yeteriz Türkiyem’’ kampanyasına, bizlerde ‘’ Gün Vefa Günü’’ diyerek 1 aylık sendika gelirimizin tamamının aktarılmasına Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir. Ülkemizin zor günlerinden olan bu dönemde kendimize şiar edindiğimiz devlet ve millet sevdası kapsamında ülkemize hizmet etmek adına söylemlerimizin yerine getirilmenin tam zamanı bu salgın günüdür. Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası zaten devlet bütçesinden yatırılan üye aidatlarının ihtiyaç sahiplerine aktarılmasının daha doğru olduğuna inanarak bu kararı almıştır.

 Ülkemizde sendika üyesi olan devlet memuru sayısı 1.702.644’dür. Memur, öğretmen, doktor, mühendis olan sendikalı personellerin maaşlarının ortalaması alındığında sendika aidatı olarak ortalama 27,00 TL kesinti yapılmaktadır. Sendika aidatı olarak devlet bütçesinden tüm sendikalara aktarılan para miktarı yaklaşık 46.000.000 TL’dir. Tüm sendikaların bir aylık gelirini devletine geri iade edilmesi durumunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 46.000.000 TL kadar kaynak otomatik olarak sağlanmış olacaktır. Aziz milletimizin parası olan bu gelirin milletimizin ihtiyacı varken bizlerin kullanması Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak bizlere zül gelmektedir. Tüm Sendikaların 1 aylık gelirlerinin %2’ni, %5’ni değil 1 aylık gelirlerinin tamamının bu kampanyaya destek sağlamak için aktarmalarını beklemekteyiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Müslümanları kardeş olarak tarif ederken, birbirinin derdiyle dertlenmeyeni de hakiki mümin saymazlar, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' ifadesinde bulunmuşlardır.  Eğitimde-Birlik-SEN ailesi olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bu ahlakını kendimize düstur edinerek, ekmeğimizin çeyreğini değil tamamını bu kampanyada kullanacağız.

Sendikaların gelirlerini tespit etmek isteyenler, 2019 yılı mayıs ayında açıklanan sendika üye sayıları ile ortalama olarak belirlenen 27.00 TL ile çarpması halinde, hangi sendikanın bir ay içerisinde ne kadar gelir elde etmiş olduğunu tespit etmiş olacaktır. Sendikamızın bu ayki kira, ısınma, elektrik vb. giderlerinin tamamı yönetim kurulumuzun kendi bütçelerinden karşılanacaktır. Bizim önceliğimiz bizleri ayakta tutan bu aziz milletimizdir, devletimizin bizlere ihtiyacı varken bu geliri kendi uhdemizde kullanmak bu millete sırt çevirmek olacaktır.

Binlerce küçük esnaf bu salgın neticesinde iş yerlerini kapatmak zorunda kalmış, günlük kazanımlarını gerçekleştiremez duruma gelmiştir. Günlük çalışan, günlük kazanan ve ihtiyaçlarını karşılayacak gelirden mahrum durumda olan insanlarımızın yaşamlarını idame ettire bilmesi için oluşturulan kaynaklara bir nebze katkı sağlaya bilmek için 46.000.000 TL’nin aktarılması vatandaşlarımızın mutlaka yüzünü gülümsetecektir. İnsanlar, hayatlarını sürdürmek için çalışmak, hayatta kalmak için ise evde kalmak zorunda olduğu bu dönemde  devletimizin mağdur olanlara yönelik olarak hayata geçirmiş olduğu destek projeleri, sendikamız tarafından da desteklenmektedir. Sosyal Devlet olmanın gereksinimi millet ile devletin el ele olmasıdır.  İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte milletçe birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğuna idrak ederek herkesin elinden gelen katkıyı sağlayacağına inanmaktayız.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikasına gönül veren bütün mensuplarımızda ellerinden geldiğince bu kampanya’ya desteğini verecektir. Aziz milletimiz kenetlenerek bu zor günleri hep birlikte aşacağına inancımız tamdır. Gün Bir Olma, Birlik Olma Günüdür.

Saygılarımızla.

 

Eğitimde-Birlik-SEN

    Yönetim Kurulu

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"