İŞTİŞARE TOPLANTISI

İŞTİŞARE TOPLANTISI

Ankara Büyük Anadolu Otelinde Din-Bir-Sen sendikamızın değerli İl, ilçe ve yüksek istişare kurulu başkanlarımızla 12. si gerçekleşen istişare toplantısına Genel Başkanımız Cihan DEMİRKOL katılmışlardır. İstişare toplantısında Genel Başkanımız Çalışan SEN Konfederasyonumuzun teklifleri üzerine, Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikasının 2018 yılında Hz. Mevlananın "Tokat'a gitmek gerek, çünkü Tokat'ta insan ve iklim mutedil" diye atfettiği evliyalar şehrinde sendikamızın hayat bulduğunu ifade etmişlerdir.

Genel Başkanımız Kamu Çalışanlarının sorunlarının gün geçtikçe daha fazla arttığını, mevcut sendikaların sarı sendika olarak faaliyetlerine devam ettiklerini ve kamu çalışanlarının haklarını aramak yerine bir kesim zümrelerin, tamamen menfaatleri doğrultusunda hizmet ettiklerini ifade etmişlerdir. 2019 yılında yapılan toplu sözleşme masasında, kamu çalışanların haklarının yeterince savunulmadığını, elektrik, doğalgaz başta olmak üzere temel gıdalara yapılan zamların oluşturduğu maliyetin tamamen kamu çalışanlarının alım güçlerini azaltmışken, yapılan zam oranlarının çalışanları yaşam standartlarını artırmadığını ifade etmişlerdir. Toplu sözleşme masasında memurların haklarını aramak üzere masaya oturan sendikanın da yeterince tepkisini ortaya koymadığını ifade etmişlerdir.

Sendikacılığın kamu çalışanların haklarını arama yolunda hizmet eden sivil toplum örgütü olduklarını ve bu zümrelerin ülkemizdeki kamu çalışanlarının guruplaştırılmasının yanlış olduğunu ifade eden Genel Başkanımız, kamu çalışanlarının sorunları siyasal veya sendikasal farklılıklara göre değişiklik göstermediğini tüm kamu çalışanlarını sorunlarının ortak olduğunu vurgulamışlardır. Kurulum aşamasından sonra gelinen süreçte, bazı kendini devletten üstün gören, haddini bilmeyen kişilerin mevcut sendikadan istifa etmelerinde yönetici statüsünde görev yapan devlet memuru olduğunu unutan kişilerce insanlara mobbing uygulandığını ifade eden Genel Başkanımız. Kamu alanında yöneticilik görevini yapan yöneticiler mevcut sendikaların silahşörü olamazlar, devletin kendilerine vermiş olduğu yetki ve görevi, kişilerin sendikalarına göre değil kanunca belirlenen kurallar doğrultusunda uygulaması gerektiğini vurgulamışlardır. Genel Başkanımız, ülkemiz her bir köşesinden toplantıya katılan değerli DİN BİR SEN, il ve ilçe başkanlarımıza görev yapmış oldukları illerde Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikamızın tanıtılmasını, kendilerinin bizlerin sesi olarak gönül elçilerimiz olmalarını istemişlerdir. Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikasının hakkın ve haklının yanında dimdik duran, istişareyi şiar edinen, üyelerinin sosyal, ekonomik ve özlük haklarını iyileştirmek için mücadele eden, sessizlerin sesi olma yolunda faaliyetlerini sürdüreceğini ifade eden Genel Başkanımız, Ankara Büyük Anadolu Otelinde gerçekleşen 12. Din-Bir-Sen İl, ilçe ve yüksek istişare kurulu toplantısını Çalışan SEN Konfederasyonumuza, Din BİRSEN ailesine ve tüm kamu çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni etmişlerdir.

EĞİTİMDE-BİRLİK-SEN
YÖNETİM KURULU


 

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"