Kardeş Azerbaycanın Yanındayız

Dağlık Karabağ 1991-1993 yılları arasında Ermenistan Silahlı Kuvvetlerince işgal edilmiştir.  Birinci Dünya Savaşı sonrası Anadolu Türklüğü ile Hazar Türklüğü arasındaki bağlantıyı kesmek için bugünkü topraklarında hâkim kılınan Ermenistan, Birleşmiş Milletlerin sayısız kararına rağmen, emperyalist devletlerden aldığı güç ile işgalci olduğu Dağlık Karabağ Bölgesi’ni boşaltmıyor, anayurtlarından sürdüğü ve katlettiği insanların evlerine dönmesini engelliyordu.  Ermenistan’ın izlediği saldırgan ve aşırıcı politikalarının Türkiye ve Azerbaycan’ın kara ve demiryolu bağlantısı bakımından büyük öneme haiz Tovuz şehrine odaklanması asla bir tesadüf değildir. Ancak Yüce Türk Milleti, bu oyunları bozacak kabiliyete ve inanca sahiptir. Devlet büyüklerimizin birbiri ardına Azerbaycanlı kardeşlerimiz her ne şekilde olursa olsun ne isterlerse yardıma koşacağımız yönündeki açıklamaları, Türkiye’nin Azerbaycan ile dost değil kardeş olduğunu göstermiştir.

Azerbaycan açıkça ifade ettiği gibi Dağlık Karabağ bizimdir, Ermeni silahlı güçlerinin bu bölgede ne işi vardır? sorusunun cevabını Rusya, Fransa, ABD ve Avrupa ülkeleri verememektedir. Haklı olarak kendi öz topraklarını savunan Azerbaycanlı kardeşlerimizin kanımızın son damlasına kadar yanlarında olacağız. 1990’lı yıllarda gerçekleşen işgalde belki o dönemdeki zümreler yeterince direnç gösteremeseler de bizler Azerbaycanlı kardeşlerimizin sonuna kadar yanında duracağız. Türkiye de yaşayan tüm vatandaşlarımızın ve bizlerin temennisi Dağlık Karabağ’da Azerbaycan bayrağının yeniden göklere çekilere dalgalanması, vatan hasret çeken ve o dönemde sürgün edilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz baba topraklarına kavuşmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. İki Devlet Bir Millet olarak tüm bedenimize işlemiş kardeşliğimizin gereği Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu asla bir savaş değildir bu işgal edilen toprakların özgürleştirilmesi için verilen mücadeledir, bu mücadelede Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikasının her bir ferdi Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır.

Ülke toraklarını savunan ve Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar dileriz. Azerbaycan'ın eninde sonunda haklı davasını kazanacak ve Dağlık Karabağ başta olmak üzere işgal altındaki topraklarını her birinde yeniden şanlı bayraklarını dalgalandıracağına inancımız tamdır.

Saygılarımızla.

 

 

Eğitimde-Birlik-SEN

Yönetim Kurulu

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"