Millet Yaşamın En Güzelini Hak Ediyor

2022 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,98, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 35,64 artış gösterdi. Böylece TÜİK verilerine göre, memur ve emeklinin 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 oldu. Yani önümüzdeki ay enflasyon hiç artmamış bile olsa memur ve memur emeklinin alacağı zam yüzde 35,64 olacak. Buna ilave olarak toplu sözleşmeden doğan %7 lik artış ve ocak ayında verilen %7,5 düşüldükten sonra  %35,14 olarak maaşlara yansıyacaktır.

 Memur ve emeklinin maaşına 2022 yılı 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere 2021’in son 6 aylık (temmuz-aralık) döneminde ortaya çıkan enflasyon farkına %5’lik ocak ayı toplu sözleşme zammı üzerine yüzde 2.5’lik ilave yapılmış ve ocak ayı zammı yüzde 30.95’e çıkartılmıştı.

Toplu sözleşme masasında memuru temsilen oturan MEMUR SEN, kazanım elde edemeyişinden dolayı mağdur olan kamu çalışanları birde ekonomik krizle mağduru olmaya devam etmektedir. Devlet milleti için vardır, millette devletin varlığı için hizmet eder. Bu kapsamda milletimizin ekonomik dar boğazdan kurtulması için atılacak her bir adım değerli görüyoruz. Haziran ayında beklenilen enflasyon oranı mayıs ayına benzer olması beklenilmektedir. Temmuz ayı maaş artışlarında enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden kaynaklı artışlarla tahmini beklenti %37,14 oranlarında olacaktır. Hükümetimizin ocak ayında yaptığı artışın benzerini temmuz ayı maaşlarına %50 olarak ifade etmelerini bekliyoruz.

 Aynı zamanda hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine her yıl iki dini bayram öncesi 1.000’er lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. Ödemeler o tarihten beri aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 13.5 milyon emekli, dul ve yetim için ek gelir niteliğinde olan ikramiye geçen yıl enflasyona yakın bir oranda artırılarak 1.100 liraya çıkarılmıştı. Ramazan Bayramı’ndan öncesi ikramiyeler hesaplara yatırılmıştır. Temmuzda zamla birlikte Kurban Bayramı ikramiyesi de mutlaka yatırılacaktır. Bu uygulamanın Kamu çalışanlarına’da uygulanması çalışanlarımıza moral motivasyon katacaktır. Düşük gelirli memurun evinde de bayram olarak değerlendirilecektir. 2021 ve 2022 yıllarındaki yüksek enflasyon ile 6 ay boyunca enflasyondan kaynaklı olarak memur alım gücü zayıflamış ve borçlanmıştır. Her altı ay sonra enflasyon farkları maaşlara yansıması, 6 ay boyunca borç sarmalına memurun düşmesi demektir. Buna en büyük çözüm Şubat Ayında Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza yazılı olarak belirttiğimiz 1997 yılında Refahyol hükümeti döneminde uygulandığı formülü devreye alması (Eşel Mobil Sistemi) memur ve memur emeklisinin yüzünü güldürecektir.

Kanunca Sendika Üyesi olamayan Asker, Polis, MİT Görevlileri, emekliler vb. 4 Milyonun üzerindeki insanımız kendilerini temsil etmeyen ve üyesi olmadıkları bir sendikaca Toplu Sözleşme Masasında özlük hakları maaşları konuşulmaktadır. Aynı zamanda farklı sendikaya mensup olan veya sendika üyesi olmayan kamu çalışanlarının haklarınıda etkisiz sendikaca konuşulmaktadır. Bir milyon üyesi olan sendika 8 Milyon insanın hakkı için oturuyor lakin görevini yapmak yerine hay hay demekten başka bir şey yapmamaktadır. Bu bağlamda hükümetin Toplu Sözleşme Masasındaki artışın üzerine bir artış yapması milyonların evinde bir nebze olsun huzur sağlayacaktır. Tüm ekonomik endeks verileri hükümetin elindedir. Hayati ihtiyaç olan temel gıdada, elektrik, doğalgaz gibi zaruri ihtiyaçlardaki artış oranları bellidir. Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak bu taleplerimizi hükümetimizden bekliyoruz çünkü bu millet yaşamın en güzelini hak etmektedir. 

Eğitimde-Birlik-SEN

Yönetim Kurulu

 

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"