Öğretmenlerimizi ve Öğrencilerimizi Özledik

Öğretmenlerimizi ve Öğrencilerimizi Özledik

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK 1 Mart'tan itibaren tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacağını, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlayacaklarını ifade etmişlerdir.  8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecektir. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim anasınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak. Bilim ve Sanat Merkezleri de programları dahilinde yüz yüze eğitime geçeceklerdir. Özel eğitim okulları ve sınıfları, özel gereksinimli öğrenciler için de aynı tarihten itibaren yüz yüze eğitim vermeye başlayacaklardır.

        Okullarımızın bahçeleri, sınıfları öğrencilerimizin sesinden mahrum kalmıştır. Öğretmenlerimiz sınıflarında öğrencilerinin yanında olmayı özlemişlerdir. Öğrencilerimizin ve değerli öğretmenlerimizin sağlıklı bir şekilde eğitime başlayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükler ve Okul Yöneticilerimiz gerekli önlemleri okullarımızda almışlardır. Ancak en önemli görev halkımıza düşmektedir. Halkımızın bir seferberlik içerisinde hareket ederek maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmaması ve vaka sayılarının artmamasına vesile olacaktır. Bilinçli toplum olmanın gereksinimi birlikte hareket etmek ve kurallara riayet etmektir. Bu kurallara her bir bireyin uymasıyla bu zorlu süreci birlikte kolayca atlatmamıza vesile olacaktır.

        Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak pandemi süresince üstün gayret sarf eden değerli öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarken, 1 Martta tekrardan açılacak olan yüz yüze eğitimde sağlıklı, başarılı hizmetler dileriz.

 

 

Eğitimde-Birlik-SEN

Yönetim Kurulu

 

 

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"