Tüm Kamu Çalışanlarına 3600 Ek Gösterge Verilmeli

Tüm Kamu Çalışanlarına 3600 Ek Gösterge Verilmeli

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Millet Vekili Genel Seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN (Öğretmen, Polis, Hemşire, Din Görevlilerine) ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltileceği açıklamasında bulunmuşlardır. Değerli öğretmenlerimiz için güzel bir kazanım olmuştur. Ancak genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında, 4/B sınıfında görev yapan kamu çalışanlarının da ek gösterge kapsamında beklentilerinin oldukları hükümetin bilmesi gerekir.    Devletin adalet terazisinin doğru olması ve tüm kamu çalışanlarını devlet eliyle korunması hükümetin görevleri arasında yer alır. Bir buçuk milyona yakın memurumuz ek gösterge artışı ile mutlu edilirken, geride kalan memurlarımızda mutsuz edilmemelidir.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası  “Eğitimde Birlik Sen” ailesi olarak hükümetten beklentimiz ek gösterge dağılımının kamu çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde öğrenim durumlarına göre yapılmasıdır. Eğitim durumuna göre ek göstergenin verilmesi  adaletsizlik içermeyeceği gibi tüm çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.

Eğitimde Birlik Sen olarak hükümete telifimiz; öğrenimini ilkokul ve ortaokul olarak tamamlayan memurlara 2000 gösterge, öğrenimini lise ve dengi okul olarak tamamlayan memurlara 2200 gösterge, öğrenimini ön lisans olarak tamamlayanlara 3000 gösterge ve öğrenimini lisans ve üstü eğitimle tamamlayanlara ise 3600 ek gösterge verilmesinden yanadır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"