Yardımcı Hizmetler Sınıfının Durumu Ne Olacak?

     Çin'in Vuhan şehrinde 1 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (COVID-19) hızla dünya genelinde yayılarak küresel bir salgın haline gelmiş, Bu alanda mücadeleyi desteklemek için eğitim çalışanları üstüne düşen görevi yerine getirmişlerdir. Vaka sayılarının en aza indirilmesi bağlamında COVID-19 salgını ile mücadeleye kapsamında eğitim kurumları dezenfekte edilmiş ve gereli önlemler kurumlarımızca alınmıştır. Kurumların dezenfekte edilmesi ve hijyenik ortamlara dönüştürülmesinde en büyük emek Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan mesai arkadaşlarımızındır. Göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı kendilerine şükranlarımızı sunarız. Bugünlerde eğitim kurumlarının açılması için olağan bir gayret içerisinde olan Bakanlığımızın Genel idare hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük hakları iyileştirilmesi için adım atmasını beklemekteyiz. Kendini geliştirmek ve ufkunu yenilemek için üst öğrenimlerini tamamlayan personelin bir üst göreve geçebilmesi için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarını periyodik olarak, düzenlenmesi ülkemizin eğitim seviyesini yukarı çekmekle birlikte çalışanlarımızın motivasyonuna katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda Yardımcı hizmetler sınıfı kapsamındaki personel, genel idare hizmetler sınıfına geçirilmelidir. Yardımcı Hizmetlerde, Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçişin  devlete bütçesine bir maliyeti yoktur. Ek gösterge konusundaki adımlar sadece belirli meslek gruplarıyla sınırlı kalmamalı, bütün kamu görevlilerini kucaklayacak, beklentilerini karşılayacak şekilde atılmalıdır. Bu çerçevede, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları da ek gösterge kapsamına alınmalıdır. Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirmelerin acilen yapılmalıdır.

        2020-2021 eğitim yılının açılması için Bakanlığımız olağan bir gayret sarf ederken, okullarımızın öğrencilerin sağlığını tehdit etmeyecek şekilde hijyenik ortama dönüşmesi için Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapan mesai arkadaşlarımız gayret sarf etmektedirler. Eğitimin bir parçası olan arkadaşlarımızın bu gayretleri taktire şayan’dır. Onlar özverili bir şekilde çalışırken onların özlük haklarını gözetmekte Bakanlığımıza düşmektedir.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak değerli eğitim çalışanlarımızın bu sorunlarını gündeme taşımaya, onların özlük haklarında gerekli düzenlemeler yapıncaya kadar gündeme getirmeye devam edeceğiz. Emeğini ülkemiz ve gençlerimizde esirgemeyen değerli çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

 

 

Eğitimde-Birlik-SEN

    Yönetim Kurulu

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"